Onze werkwijze
 

Een gezond gebit voor uw kind(eren) staat bij ons voorop.

Voor het eerst naar de tandarts

Vanaf twee jaar kunt u uw kind(eren) meenemen naar de tandarts. Zo kan uw kind al een beetje wennen aan de tandarts. Tijdens het eerste 'echte' bezoek kijken wij hoe het gebit eruit ziet. Bij jonge kinderen 'tellen we de tanden'. Als uw kind iedere dag goed poetst, is het gebit waarschijnlijk heel gezond. Om dit zo te houden, adviseren wij het gebit twee keer per jaar te controleren. Naast controle op gaatjes, krijgt uw kind altijd een poetsinstructie. U ontvangt ook poetstips, zodat u uw kind zo goed mogelijk kunt helpen. Verder wordt er voorlichting gegeven over welke tandpasta geschikt is en wat voedingsmiddelen en dranken (suikers en zuren) met het gebit doen. U kunt natuurlijk altijd bij uw kind blijven wanneer hij/zij een bezoek aan de tandarts brengt. Het tandartsbezoek wordt afgesloten met het uitzoeken van een klein cadeautje!

 

Nu al een paar tips ontvangen? Lees hier meer!
 

Welke behandelingen?

Alle behandelingen zijn gericht op het voorkomen van gaatjes. Bijvoorbeeld het aanbrengen van een beschermlaagje (sealen) of speciale behandelingen met fluoride die het tandglazuur sterker maken.
Is er toch een gaatje onstaan? Dan kan dit gaatje eventueel gevuld worden onder verdoving. De tandarts legt rustig uit wat er precies gaat gebeuren. Op onze speciale kinderpagina leggen wij op een kindvriendelijke manier uit wat de behandelingen betekenen.

 

 

 

 

Onze haal- en brengservice

Wanneer uw kind staat ingeschreven en op één van de deelnemende scholen zit, wordt hij/zij samen met andere kinderen opgehaald door onze speciale Sanakids bus. Deze bus rijdt naar onze praktijk waar de controle zal plaats vinden in één van onze speciale kinderbehandelkamers.
De bus brengt uw kind daarna weer veilig terug op school.

 

Mobiele stoel

Wij beschikken ook over een 'mobiele stoel' zodat de controle's en de preventie-behandelingen op school gedaan kunnen worden. Zo hoeven de kinderen alleen nog maar naar de praktijk voor het vullen van gaatjes en het maken van foto's!

 

Koffieochtend

Op de deelnemende scholen worden er regelmatig koffieochtenden gehouden. Tijdens de koffieochtend vertellen wij hoe de kinderen in de klas worden voorgelicht. Ook kunt u al uw vragen aan ons stellen.