Tandenpoets applicaties


Tandenpoetsen voor kinderen wordt leuker wanneer er gebruikt gemaakt wordt van een applicatie (ook wel 'app' genoemd) op een telefoon of tablet. Onderstaande apps zijn gratis te downloaden en stimuleren uw kind(eren) om twee keer per dag, twee minuten te poetsen.

 

1. Brush Busters (Philips)

Maak in deze app keuze uit de figuren Vicky of Bjorn. Wanneer uw kind zijn/haar tanden gaat poetsen, zullen ook de tanden gepoetst worden van het figuurtje waarvoor gekozen is. Door het twee keer per dag twee minuten tandenpoetsen, ontvangt de speler beloningen en worden er levels vrij gespeeld.

In deze app kunnen ouders beloningen aanmaken, zoals: naar de kinderboerderij na 20 poetsbeurten, naar een attractiepark na 90 poetsbeurten en ga zo maar verder. Ook kunt u in de gaten houden of er wel goed én iedere dag poetst wordt, via de ingebouwde kalender. De app is in het engels, maar door de speelse wijze makkelijk te begrijpen.

 

 

4. Disney Magic Timer (Oral-B)

Deze gratis app kan alleen worden gebruikt in combinatie met de Oral-B Stages Power elektrische tandenborstel. Via de app kun je tijdens het tandenpoetsen verschillende Disney superhelden ontdekken. Ze worden pas helemaal zichtbaar na twee minuten poetsen. Daardoor houd je gemakkelijk de twee minuten vol!

 

 


 
 
 
  

 

 

3. Brush up

De Engelse Budd leert op een leuke wijze tanden te poetsen. In deze app ziet uw zoon/dochter zichtzelf door de camera op het scherm en kunnen de poetstechnieken van Budd precies nagedaan worden. Wanneer alles goed gedaan wordt, worden er punten ontvangen. Deze punten kunnen ingewisseld worden om de badkamer aan te kleden met leuke accessoires.

 

 

2. Poetstijd Aquafresh

Door deze app wordt twee minuten tandenpoetsen écht leuk! Het figuur ‘Nurdle’ zingt twee minuten een vrolijk Nederlands liedje, waarna Nurdle-sterren ontvangen worden, wanneer er het hele liedje lang gepoetst wordt. Met de sterren kan er in de Nurdle-shop kleding en andere accessoires gekocht worden, om Nurdle aan te kleden.